Senčila so odlična adicija za našo hišo

Če imamo doma težave z udiranjem sončne svetlobe v naše stanovanje, so lahko senčila odlična rešitev. Zagotovo smo kdaj kje doma sedeli, nakar nas je začelo motiti močno sonce. Pri zelo močnemu soncu, nam tudi zavese ne pomagajo preveč, sploh pa, če imamo hišo ali stanovanje usmerjeno na zelo sončno območje. Takrat lahko naredimo le to, da spustimo rulete, ali pa zapremo žaluzije, vendar potem nastane ta problem, da imamo v sobi ali stanovanju naenkrat čisto temo, medtem ko pa je zunaj sonce. 

Rešitev za to so senčila. Senčila lahko namestimo na vsa okna, in jih tudi daljinsko upravljamo. Senčila nam lahko ali povsem zasenčijo prostor, lahko pa le delno, odvisno od tega kakšna senčila si nastavimo. Senčila nam tako rešijo problem sonca, ob tem pa so še daljinsko vodena, kar pomeni da nam ni treba niti vstati, da bi jih spustili, saj je lahko pri spuščanju rulet in zapiranju žaluzij nekaj dela, ki se ga pa nam v nekem trenutku preprosto ne da opraviti. 

Senčila so odlična adicija za našo hišo

Senčila si lahko nastavimo tudi zunaj. Veliko ljudi ima zunaj kakšen prostor ob hiši, ki je sicer odprt, torej nima sten, ima pa streho. Tam po navadi postavimo kakšno mizo in stole, ter ležalnike in si lahko med poletjem spečemo kosilo na žaru in uživamo v toplem soncu in mrzli pijači. Problem pa nastopi, ko pride sonce dovolj nizko in nas začne slepiti. Zato je dobro, da si tudi tukaj postavimo senčila in jih lahko sprožimo, ko nas začne sonce motiti.  

Prednost senčil je tudi ta, da se ob uporabi, ko jih pospravimo oziroma zapremo, povsem skrijejo v »škatlo«, kjer se pospravijo. Torej senčila dajejo nek moderen dodatek in pogled na našo hišo in izgledajo zelo lepo, saj, ko jih ne rabimo, praktično povsem zginejo. Senčila so zato primerna in priporočljiva za vsako stanovanje ali hišo.